Trans World Radio vysílá duchovní pořady v ukrajinštině

13. 04. 2022

Současná válečná situace na Ukrajině nejspíš nenechává nikoho nezaujatým a netečným. Drtivá většina našeho národa odsuzuje agresi a velká část naší populace se snaží i nějakým způsobem přiložit ruku dílu, a to zejména v souvislosti se statisíci uprchlíků na našem území.

Věříme, že spousta z vás nebo vašich přátel se do pomoci zapojila a snaží naplnit potřeby uprchlíků způsobem, který je vám nejbližší. I my v Trans World Radiu (Rádiu 7) se snažíme dělat to, co je nám vlastní a využít možnosti, které jako médium máme.

Jsme nezisková organizace, která se dlouhodobě věnuje křesťanskému vysílání v naší zemi a snažíme se tak naplňovat duchovní potřeby lidí v naší společnosti. Naše vysílání je apolitické, o to více v něm ale mají v současné době prostor humanitární a společenské aspekty současné války. Tímto směrem je například zaměřen náš podcast Ukrajinské zprávy (https://open.spotify.com/show/15h0tqrf4NOYChXiTWuGRM).

Vnímáme také, že přicházející běženci byli vytrženi nejen ze svých domovů a ze svých rodin, ale mnozí i ze svých duchovních společenství a to právě v době, kdy by jim duchovní útěcha přišla nejvíce vhod. Proto chceme nabídnout své možnosti.

Jsme národním partnerem stejnojmenné největší rozhlasové sítě na světě s obdobným posláním. V ní se nachází i ukrajinský partner se značným portfoliem pořadů, které mohou věřícím ukrajinským běžencům poskytnout potřebné duchovní zázemí a povzbuzení v jejich nelehké situaci. Rádi bychom vaším prostřednictvím pozvali k poslechu těchto pořadů ukrajinské běžence, kteří o to budou mít zájem. Z mnohaleté zkušenosti víme, jak cenné je takové vysílání pro lidi, kteří se z nějakých důvodů nedostanou do svého duchovního společenství.

Každý by měl pomáhat tak, jak umí. A tak prosíme, přepošlete nabídku křesťanského vysílání v ukrajinštině vašim přátelům, kteří se s uprchlíky setkávají, aby mohli svou praktickou pomoc doplnit i o tuto duchovní stránku.

V příloze najdete letáček s QR kódem odkazujícím na duchovní podporu v rodném jazyce běženců (https://www.twr360.org/?lang=51), kterou je možné získat stránkách ukrajinského TWR. Děkujeme. Přejeme mnoho sil ve vašem dobrém díle.

Luděk Brdečko, ředitel

Trans World Radio

Fotografie

 
Církev bratrská. Všechna práva vyhrazena. Informace k vnitřnímu oznamovacímu systému.