Ohlédnutí za Rádcovskou školou

15. 09. 2012

Tak nám skončily prázdniny. Tenhle povzdech zazněl asi z mnoha úst školáků a studentů. Vraťme se ale ještě o pár dní zpět do jejich blahé doby. Na konci prázdnin pořádal dorostový odbor už po třinácté Rádcovskou školu, kurz pro začínající vedoucí v dorostu, ale nejen v něm. Letos jsme se poprvé sešli v modlitebně CB v Křižánkách. Celkem 18 účastníků z deseti míst prožilo týden studia a učení, ale také her a zábavy. Zabývali se přípravou programů, organizačními věcmi, pastorací, přípravy schůzek a výletů, ale také poznávali přírodu a historii místa a zkoušeli i lanovou techniku a lezení po skalách. Mohli bychom tu vykládat, jak je kurz užitečný a potřebný pro práci vedoucích, jak se zde vytváří kolektiv, jak účastníci přemýšlejí o svém duchovním životu, jak sou vedeni k pečlivé přípravě programů, schůzek, výletů, táborů.

Poslechněme si ale raději některé odpovědi na základní otázku položenou v závěrečném hodnocení: Do jaké míry pasoval motivační či základní kurz do vaší životní situace (splnil vaše očekávání?)

osobně mi to pomohlo + jsem se rozhodla, že jojel jsem sem, že to bude pakárna, přísný, suchý, bylo to nakonec milé překvapení (200 %)kolektiv fajn, splnilo očekávání, chci jet na základní kurzmoc jsem neočekával, ale to co tu bylo se do mě trefilovyužiji mnohé, především mě to, ale pomohlo v mém osobním životěčekal jsem suchý výčet toho co mám dělat, vše předčilo mé očekáváníhodně dobré ranní ztišení a skupinky, hodlám v tom pokračovat

Děkuji všem kteří se podíleli na organizaci a bez jejichž nasazení by Rádcovská škola nemohla být. Byli to Zababa, Pavel Benák, Dalimil Staněk, Marta Bukáčková, Česťa Tichý a Šmidy.

HoHo Tajemník pro dorost

Fotografie

 
Církev bratrská. Všechna práva vyhrazena. Informace k vnitřnímu oznamovacímu systému.