Film Poslední útěk Jeronýma Pražského

05. 10. 2017

Společnost VISTAFILM od ledna 2017 připravuje a natačí celovečerní historické doku-drama “Poslední útěk Jeronýma pražského”, které volně navazuje na film “Jan Hus - cesta bez návratu”. Film je věnován Jeronýmu Pražskému a zachycuje poslední etapu jeho života. Hlavní role ve filmu obsadili Ondřej Vetchý (Jeroným Pražský) a Jitka Čvančarová (Anna Bauerová). Jana Husa opět ztvární Vladimír Javorský. V dalších rolích diváci uvidí Pavla Rímského (kardinál Zabarella), Petra Kostku (hiršavský farář Gregor), Štěpána Benoni (Petr z Mladoňovic), Radka Holuba (klerik Mathias) a Vladimír Kratinu (hiršavský rychtář Teynsdorfer). Předpokládaná premiéra filmu v České televizi by měla být odvysílána v červnu 2018 na výročí Jeronýmova upálení.
Prezentaci o filmu, kterou v jeho první polovině natáčení připravil Luboš Hlavsa, naleznete na YouTube na internetové stránce

.
V příloze článku naleznete letáček o filmu včetně bankovního účtu, na který je možné přispět na náklady spojené s natáčením filmu. Účet je registrován u Českých studní.

Fotografie

Přílohy

 
Církev bratrská. Všechna práva vyhrazena. Informace k vnitřnímu oznamovacímu systému.