Ekumenická rada církví a Česká biskupská konference zvou na studijní den na téma Jak srozumitelně komunikovat v médiích

18. 05. 2019

Ekumenická rada církví a Česká biskupská konference zvou zájemce o média a komunikaci na studijní den ERC na téma Jak srozumitelně komunikovat v médiích, který se bude konat ve čtvrtek 30. května 2019 v Evangelické církvi metodistické, Ječná 19, Praha 2. Hosty a lektory studijního dne budou novinář a televizní producent Patrick Diviš, ředitel Akademie ČTK Jiří Chrást a básník, spisovatel a publicista Petr Kukal.
Patrick Diviš se bude ve svém příspěvku věnovat uplatnění náboženských námětů v České televizi a procesu jejich zpracování. Zaměří se na důležité charakteristiky, které námět pro televizní projekt musí obsahovat, aby měl šanci na úspěch, na schvalovací proces v České televizi a také na strukturu vysílacího prostoru, ve kterém se uplatňují náboženské pořady nebo formáty s duchovní tématikou.
Ředitel Akademie ČTK a zkušený novinář s téměř třicetiletou praxí Jiří Chrást, který v ČTK prošel nejrůznějšími pozicemi od redaktora až po šéfeditora ve svém dvojitém bloku pohovoří o tom, jak napsat tiskovou zprávu, aby byl její účinek maximální a aby se zvýšila pravděpodobnost její publicity. Poradí, jak agenturní redaktoři vyhodnocují informace a jak s nimi nejlépe komunikovat. Prozradí tipy a triky, jak napsat srozumitelný a čtivý článek a co v něm nesmí chybět, aby vzbudil pozornost a nezapadl.
Básník, spisovatel a publicista Petr Kukal, který dosáhl popularity především jako správce twitterového účtu Ministerstva kultury v letech 2015-2018, se bude věnovat efektivnímu využití sociální sítě Twitter a možnostem, které pro marketingovou komunikaci představuje sociální síť Twitter. Vysvětlí také specifika obsahu a formy informací zveřejňovaných na této síti oproti jiným sociálním sítím a dalším komunikačním kanálům.
V rámci studijního dne bude příležitost k diskuzi s pozvanými hosty, ke vzájemné výměně zkušeností s používáním sociálních sítí a k setkáním s lidmi, kteří se věnují v církvích komunikaci a médiím. Studijní den je vhodný pro církevní tiskové mluvčí, mediální pracovníky a všechny, kteří se v rámci církve věnují médiím a komunikaci nebo by se o této oblasti chtěli více dozvědět.
Účastnický poplatek včetně oběda je 350 Kč. Přihlásit se na studijní den a odeslat a platbu je možné nejpozději do 27. 5. 2019. Program, přihlášky a další informace k 22. studijnímu dni ERC naleznete na internetové stránce www.ekumenickarada.cz/22sd nebo na facebookové události www.facebook.com/events/359327281355926.

Ekumenická rada církví v ČR

Fotografie

Přílohy

 
Církev bratrská. Všechna práva vyhrazena. Informace k vnitřnímu oznamovacímu systému.