Úvod Články Connection project - hudba spojuje - radost posiluje
7. října 2024

Connection project – hudba spojuje – radost posiluje

Kapela RODS
Foto: Z archivu kapely RODS

Motto: ,,Radost Hospodinova ať je vaše síla“ Nehemijáš 8,10 (část verše)

Naším cílem je pomoci vytvořit prostor pro setkávání mladé generace křesťanů a jejich přátel prostřednictvím hudby, která má moc spojit a povzbudit pocit sounáležitosti a odvahy být sám sebou v dnešním komplikovaném na individualitu a výkon zaměřeném světě.

Hudba, která se obrací k Tomu, který nás nekonečně přesahuje a přesto je ochoten se k nám sklánět a setkávat se s námi, může promlouvat do každé lidské duše

Connection – místo setkání, místo bezpečí, místo, kde nejsi sám

Občasné hudební večery pro mladé

Představujeme nový a přece tak tradiční projekt, který chce formou občasných mezidenominačních hudebních večerů vytvořit prostor pro setkávání mladé generace.

Věříme, že hudba, která se obrací k Tomu, který nás stvořil a který nás nekonečně miluje a přesahuje, může promlouvat do každé lidské duše a měnit okolnosti našich životů na tom místě, kde právě jsme.

Věříme, že mladí lidé, kteří jsou hudbou obklopeni na každém kroku a považují ji za důležitou součást svého života, jsou schopni skrze takováto setkání a společný zážitek přijmout nové výzvy a povzbuzení pro svůj život v tomto rychle se měnícím světě…

Věříme, že ,,Kristova Láska láme všechna pouta“ a proto jsme se rozhodli investovat svou energii, čas a svou invenci do občasných hudebních mezidenominačních setkání mladých křesťanů, tak jako se to už dlouhá léta děje i jinde ve světě. Inspirací nám jsou např. GodZone, Hillsong young & free nebo Planetshakers a dalších :-D

Cítíme určitou naléhavost dnešní doby plné tlaků a možností a chceme se touto formou podílet na budování mladé generace odvážných a autentických křesťanů, kteří vědí kým v Bohu jsou a vidí sami sebe jako dostatečné a ochotné jednat podle nepřekonatelného příkladu Ježíše z Nazaretu, který je i dnes nadějí pro každého člověka.

Christian dance party

1. event s názvem Christian dance party proběhne:

KDY: 9.11. 18 – 22 h

KDE: Prostory katolické teologické fakulty, Kostel sv. Vojtěcha, Kolejní 676/4, Praha 6

KDO:

  • RODS – mládežnická chválová kapela
  • Dj Bosco – producent elektronické hudby
  • Tomáš Kácha – Krátké povzbuzení na téma: ,,Radost Hospodinova ať je vaší silou” (Nehemjáš 8,10)
  • Večerem provede Tomáš Coufal jn

Občerstvení na místě + jednáme o jednoduchém ubytování pro mimopražské (více info budeme postupně zveřejňovat na FB a IG - viz pozvánka)

INFO o interpretech:

RODS: Sme chválová kapela Rods z Trnavy. Sme študenti vysokých škôl. Stretli a spoznali sme sa na gymnáziu Angely Merici v Trnave. Našou najväčšou vášňou je hudba a chvála! Ako kapela spolu hráme a slúžime 5 rokova tento rok sa nám podarilo vydať náš prvý album “V DUCHU A PRAVDE” Našou víziou a poslaním je chváliť a uctievaťnášho Boha autenticky a v radosti šíriť zvesť evanjelia medzi ľudí.

BOSCO: jsem DJ a producent elektronické taneční hudby jménem Bosco. můj pseudonym pochází od sv. Jan Bosco, který vedl mládež k víře a Bohu skrze zábavu. pro mě taková zábava je elektronická taneční hudba. vždy jsem si přál předat ostatním elektrizující a povzbudivý pocit, který sám zažívám pokaždé, když se do hudby zaposlouchám. Má hudba ve mně vyvolává energii, radost a husí kůži a jsem zvědavý, co vyvolá v tobě?”

Organizátoři

Radka Novotná

“Odjakživa jsem ráda mezi lidmi a pro lidi, každý člověk je pro mě inspirací a stejně i já chci být inspirací pro lidi kolem sebe. Mou dlouhodletou radostí a vášní je nejen hudba a vše s ní spojené, ale i povzbuzování především mladých lidí do jejich povolání a s tím související podpora rozvoje jejich potenciálu a vizí.

Od roku 2003 jsem součástí vize Ihopp, který sdružuje hudebníky z různých společenství a denominací a kde také začala moje dlouholetá práce s mládeží. V roce 2010 jsem stála u zrodu mezidenominačních pátečních worship večerů pro mladé - Friday, které fungovaly více, než 10 let. V letech 2013 a 2014 jsem se podílela na přípravě i realizaci pražských evropských Konvokací, z nichž jedna byla mládežnická. Od roku 2017 jsem byla součástí přípravného týmu mezidenominačního open air hudebního festivalu Na Výšinách. V roce 2018 jsem spolu s absolventem Visible music college (Memphis, USA) Jéňou Krištofem a pražským hudebníkem Jirkou Jelínkem pořádala týdenní hudební workshop Visible music week, na který pak navázala série několika Visible víkendů, kterých se zúčastnily desítky mladých hudebníků z různých církví. Z této aktivity později vznikla dlouhodobá spolupráce mezi ETS a VMC, která vyústila v oficiální předmět studia na ETS - Hudba v církvi.

V roce 2013 vznikla během aktivit kolem worship večerů Friday kapela PureHeart, která se stala mým osobním projektem zapojování mládežníků do aktivní služby hudbou. Kapela je s různými obměnami činná dodnes a pravidelně se podílí např na realizaci večerů chval pořádaných KS Praha - Refresh.

Součástí kapely je i mladý kytarista Dan z CB Rajská Zahrada, který stojí za projektem Connection, který máme nyní možnost představit. Osobně tento mezidenominační počin vnímám jako potřebný krok nové generace křesťanů, kteří mají svůj styl a způsob, jak hudbou vyjadřují svou víru a vztah k Bohu. Jsem vděčná, že u toho mohu být a nabídnout své zkušenosti, energii a podporu.”

Daniel Zakouřil CB Praha 14

“Hudba, mladí lidé a život s Bohem - tři vize projektu Connection a zároveň tři vize mého života. Jsem člověk, který chce ovlivnit životy mladých lidí k lepšímu, protože si stále více uvědomuji, jak mladí lidé stále častěji bojují s různými psychickými nemocemi a problémy. Věřím, že s cestou k vyrovnanosti a sebelásce může pomoci současná radostná hudba sdílená s ostatními, prostřednictvím které mohou mladí poznat více sami sebe i ostatní a zažít, co společně mohou v Kristu dokázat.”

Fotogalerie
Další novinky
Hudba
před 1 týdnem
Worship challenge s kapelou Spotlight
Bonusový díl pořadu Ať Tebe chválím přináší originální zpracování známé písně “King of my heart” v českém překladu “Jenom Ty, Králi můj”.
Hudba
před 3 týdny
1. díl hudebního pořadu “Ať Tebe chválím” s kapelou Spotlight
Nová série o křesťanské autorské hudbě vyšla na YouTube.
Hudba
Mládež
Vzdělávání
ERC
před 2 měsíci
Křesťanský festival pro mládež United začne 22. srpna
Zveme vás na multižánorový křesťanský festival pro mládež United, který se konat ve Vsetíně od 22. 8. do 25. srpna 0:30. Více informací naleznete na webu www.festivalunited.cz a v přiloženém plakátu.
Další novinky
Hudba
před 1 týdnem
Bonusový díl pořadu Ať Tebe chválím přináší originální zpracování známé písně “King of my heart” v českém překladu “Jenom Ty, Králi můj”.
Hudba
před 3 týdny
Nová série o křesťanské autorské hudbě vyšla na YouTube.
Hudba
Mládež
Vzdělávání
ERC
před 2 měsíci
Zveme vás na multižánorový křesťanský festival pro mládež United, který se konat ve Vsetíně od 22. 8. do 25. srpna 0:30. Více informací naleznete na webu www.festivalunited.cz a v přiloženém plakátu.