Úvod Články Hledáme dobrovolníky

Hledáme dobrovolníky

Povodeň

Velkou pomocí při mimořádných událostech jsou dobrovolníci. Ti se při mimořádných událostech zapojují po zásahu složek Integrovaného záchranného systému nebo pracují v součinnosti s nimi. Pokud v České republice nastane nějaká mimořádná událost (např. povodeň), dostáváme do ústředí CB nekoordinované nabídky dobrovolnické pomoci v postižených oblastech. Abychom nebyli zaskočeni a mohli účinně pomáhat, vytváříme spolu s Diakonií ČCE síť dobrovolníků, kteří (pokud jim to situace v zaměstnání či ve škole na pár dní dovolí), odjíždějí pomáhat do postižených oblastí. Rádi bychom tak vytvořili síť dobrovolníků, kteří by v případě naléhavé potřeby dostali rychlé avízo o možné pomoci na konkrétních místech, případně se k takových úkolům nechali proškolit (někdy na podzim bude organizováno odborné školení).

Středisko humanitární a rozvojové pomoci při Diakonii ČCE ve spolupráci s Radou Církve bratrské nabízí zejména studentům vysokých škol, ale i dalším zájemcům z celé České republiky možnost zapojit se do dobrovolnické pomoci při mimořádných událostech (např. povodně).

Kdo se může stát dobrovolníkem?
Dobrovolníkem se může stát kdokoli, protože každý z nás umí něco, co může nabídnout druhým. Podmínkou je dosažení věku 18 let, vážný zájem o pomoc druhým lidem v nouzi a souhlas s registrací v databázi dobrovolníků Diakonie ČCE.

Jak může dobrovolník pomáhat?
• odklízení následků mimořádných událostí (např. čištění domů, odklízení bahna, otloukání omítek apod.) v případě povodní
• psychická podpora zasažených
• zjišťování potřeb občanů
• distribuce vysoušečů, příp. materiální pomoci

Školení dobrovolníků – příprava na zásah při mimořádné události:
Školení bývají zpravidla jednodenní a konají se většinou v podzimním termínu, který bude ohlášen později. Jejich cílem je připravit dobrovolníky na konkrétní činnosti spojené s humanitární pomocí při mimořádných událostech, případně si zopakovat již nabyté znalosti a zkušenosti. Školení se mohou účastnit lidé starší 17 let. Podmínkou účasti je vážný zájem o pomoc druhým lidem v nouzi, vůle se na tuto pomoc připravovat a souhlas se zařazením do databáze dobrovolníků Diakonie ČCE. Takto evidovaným dobrovolníkům budou následně zasílány aktuální informace, budou zváni na všechna školení a budou kontaktováni vždy v případě nutnosti pomoci při likvidaci následků mimořádných událostí.

Kontakt a přihlášky
Přihlášky do dobrovolnického programu (příp. žádosti o další informace) zasílejte na kontakt: Aleše Čejka e-mail: sekretariat@cb.cz tel. 222 318 131

Více o dobrovolnickém programu zde

taj

Soubory ke stažení
Doborovolníci
Stáhnout
Fotogalerie
Další novinky
RCB
dnes
Vize Rady CB
Přinášíme Vám vizi Rady CB do roku 2025. Najdete ji na této stránce.
Praha 4 - Šeberov
včera
Tomáš Cvejn byl uveden do služby kazatele v Praze – Šeberově
Šeberovský sbor přivítal nového kazatele
Povodně 2024
RCB
před 3 dny
Modleme se za naši zemi
Modleme se za naši zemi a za všechny zasažené povodněmi.
Další novinky
RCB
dnes
Přinášíme Vám vizi Rady CB do roku 2025. Najdete ji na této stránce.
Praha 4 - Šeberov
včera
Šeberovský sbor přivítal nového kazatele
Povodně 2024
RCB
před 3 dny
Modleme se za naši zemi a za všechny zasažené povodněmi.