Úvod Články Tady policie České republiky!

Tady policie České republiky!

Pokud se ozvou ve sluchátku telefonu tato slova, většina z nás, já tedy určitě ano, rychle přemýšlí a zpytuje svědomí, co jsme kde provedli. A když vás první věta nasměruje, že se jedná o problém vedoucího na táboře, já osobně se začínám skoro potit, co je kde za velký průšvih. Tohle se mi stalo chvilku před Vánocemi. Naštěstí se z dalšího rozhovoru s vyšetřovatelem ukázalo, že se nejedná o žádného vedoucího dorostu, ale o vedoucího z jiné organizace, kterého jsme před lety školili. Policie po nás proto chtěla vyjádření k těžkému ublížení na zdraví, kterého se onen vedoucí dopustil. A tak mi za několik dní přišel mail.

První kombinovaná otázka mě ale zarazila a donutila k zamyšlení (přesná citace korespondence).„byl tento oprávněně ve funkci jako vedoucí tábora, kdo jej do této funkce a na základě čeho ustanovil, kdy byl naposledy proškolen v rámci své funkce“.

Po vypracování odpovědi jsem si ale musel položit otázku. Jak je to s vedoucími dorostů, besídek, mládeží? Mají staršovstva sborů jasně stanoveno a někde (v zápisech) dokumentováno, kdo je čím pověřen? Stará se staršovstvo o výchovu vedoucích? Je to starost a odpovědnost staršovstev. Proč se tím zabývat a připomínat to. Stále přece tuto skutečnost zdůrazňuji na různých setkáních.

Protože jsem zastáncem, že se nemá na problémy jen ukazovat a říkat tohle musíte udělat, nabízíme proto jako Dorostový odbor pomoc. Pro vedoucí táborů pořádáme v březnu akreditované školení, kde se dozvědí vše potřebné a je jedno jestli to jsou tábory dorostové, besídkové a nebo mládežnické. Seznámí se s legislativou, přípravou, bezpečností a dalšími potřebnými věcmi.

Zamyslete se tedy jako sbory, jestli máte vše řádně ošetřeno a jestli nepotřebujete pomoc při vzdělávání svých vedoucích.

Bližší informace o školeních na stránkách www.dorostovaunie.cz
Honza Homolka tajemník pro dorost CB

Další novinky
RCB
dnes
Vize Rady CB
Přinášíme Vám vizi Rady CB do roku 2025. Najdete ji na této stránce.
Praha 4 - Šeberov
včera
Tomáš Cvejn byl uveden do služby kazatele v Praze – Šeberově
Šeberovský sbor přivítal nového kazatele
Povodně 2024
RCB
před 3 dny
Modleme se za naši zemi
Modleme se za naši zemi a za všechny zasažené povodněmi.
Další novinky
RCB
dnes
Přinášíme Vám vizi Rady CB do roku 2025. Najdete ji na této stránce.
Praha 4 - Šeberov
včera
Šeberovský sbor přivítal nového kazatele
Povodně 2024
RCB
před 3 dny
Modleme se za naši zemi a za všechny zasažené povodněmi.