Úvod Články Pozvání do sítě křesťanských učitelů

Pozvání do sítě křesťanských učitelů

Síť sdružuje křesťany působících na sekulárních i křesťanských školách a křesťanské lektory. Přináší aktuality z dění mezi křesťanskými učiteli, informují o zajímavých projektech a představují jednotlivé křesťanské školy, lektory a jejich programy. Evangelikální aliance ve spolupráci s Křesťanskou akademií mladých iniciovali vznik Sítě křesťanských učitelů v roce 2010 a v únoru 2013 již sdružuje přes 100 křesťanských učitelů a lektorů.

Přes webové stránky www.situcitelu.cz je možné se do sítě registrovat. Registrace existuje dvojí. Registrace pro učitele
slouží k registraci těch, kteří na základních, středních nebo jiných školách pracují jako kmenový učitelé, s udáním jejich sborového společenství, školy a předmětů, které učí. Druhým typem je registrace lektorů, která je určena pro ty, kdo na školy přichází jako externisté se svými preventivními programy, přednáškami a podobnými programy. Registrace lektora umožňuje, aby jeho nabídka byla zveřejněna i pro ostatní členy sítě.

Webové stránky zprostředkovávají různé příběhy ze školní praxe, představují křesťanské školy, které v České republice působí, a také zajímavé křesťanské programy, které se pro různé typy škol nabízí. Upozorňují na zajímavé zdroje, které učitelům slouží k rozšíření křesťanského poselství v tomto prostředí.

Síť učitelů si klade za cíl propojení evangelikálních křesťanů, kteří působí ve školách, aby byl posílen křesťanský vliv v českém školství. Podporuje křesťany v jejich profesní úloze učitele, propojuje je s obdobnými profesními skupinami v zahraničí a umožňuje sdílení know-how a materiálů. Členové sítě jsou informováni prostřednictvím emailů a Facebook skupiny Křesťané ve školství. Získávají materiály jako Sadu Exit316 do škol, jsou informování o dění okolo Etické výchovy a možné angažovanosti křesťanů v tomto novém předmětu na školách. Síť učitelů také do budoucna připravuje vznik nových materiálů, které pomohou sdílet křesťanské hodnoty ve školách.

Fotogalerie
Další novinky
RCB
dnes
Vize Rady CB
Přinášíme Vám vizi Rady CB do roku 2025. Najdete ji na této stránce.
Praha 4 - Šeberov
včera
Tomáš Cvejn byl uveden do služby kazatele v Praze – Šeberově
Šeberovský sbor přivítal nového kazatele
Povodně 2024
RCB
před 3 dny
Modleme se za naši zemi
Modleme se za naši zemi a za všechny zasažené povodněmi.
Další novinky
RCB
dnes
Přinášíme Vám vizi Rady CB do roku 2025. Najdete ji na této stránce.
Praha 4 - Šeberov
včera
Šeberovský sbor přivítal nového kazatele
Povodně 2024
RCB
před 3 dny
Modleme se za naši zemi a za všechny zasažené povodněmi.