Úvod Články Materiály k akci 40 dní s Biblí 2023

Materiály k akci 40 dní s Biblí 2023

Aktualizováno: 17. 2. 2023

Srdečně Vás zveme k účasti na akci Církve bratrské 40 dní s Biblí, která letos začne 1. března a potrvá do Velikonoční neděle 9. dubna. K letošnímu ročníku jsou opět připraveny materiály pro účastníky včetně materiálů pro rodiče s dětmi. Materiál pro dospělé účastníky nás tentokrát provede knihou proroka Izajáše a nese nadpis “Tváří v tvář Nepřemožitelnému”. Materiál pro děti s názvem “Velikonoční čtení pro rodiče s dětmi” je připraven podle Lukášova evangelia.

Materiál Tváří v tvář Nepřemožitelnému

Jako obvykle obsahuje materiál rozpis čtení, který nás den po dni provede celou knihou. Texty kázání jsou vybrány z oddílů, které v rozpise čtení připadají na tu kterou neděli, a sice i s ohledem na název, který tyto neděle nesou v tradici církevního roku (Reminiscere, Oculi atd.). V kázáních tak zazní vlastně „náhodné“, a přece šťastně příhodné, ilustrativní ukázky, ochutnávky z nepřeberného izajášovského bohatství.

Pro studium v biblických skupinkách jsou navrženy texty, resp. témata, která v rozpise čtení připadají na ten který týden a která uvádí do zvěstí tohoto starozákonního evangelia. Vedle exegetických poznámek jsou opět připraveny otázky jako inspirace k rozhovoru nad textem.

Autorem maetriálu je David Beňa.

Materiál Velikonoční čtení pro rodiče s dětmi

Letos si můžete s dětmi připomenout vyprávění o velikonočních událostech, a to podle Lukášova evangelia.

S malými dětmi můžete zkusit daný kousek příběhu převyprávět nebo přečíst z některé dětské Bible. Ale už s trochu většími dětmi můžete zkusit přečíst text přímo z evangelia – jako mezikrok může být čtení z tzv. Slova na cestu.

Ke každému textu je krátké zamyšlení a můžete si s dětmi o příběhu zkusit povídat, a třeba i jim říci, co pro vás Velikonoce znamenají. Čtení je připraveno na každou neděli předvelikonočního období, Velký pátek a jednu neděli po Velikonocích.

Ke každému čtení je připraven nějaký úkol, který se vztahuje k textu. (Vybarvování a luštění.)

Materiál připravil Odbor pro děti při Radě CB.

Materiály naleznete níže v příloze tohoto článku.

Jednotlivá staršovstva, mládeže, vedoucí skupinek a ostatní účastníci celou akci mohou celou doplnit podle vlastní vlastní fantazie v rámci specifických podmínek své rodiny a svého sboru. Není nutné použít jen uvedené materiály, celou akci můžete v rámci sboru rozvinout různými tvůrčími formami, jako jsou půlnoční čtení Bible, hry či soutěže, multimediální prezentace, mimořádná shromáždění apod.

Fantazii se meze nekladou!

Fotogalerie
Další novinky
RCB
dnes
Vize Rady CB
Přinášíme Vám vizi Rady CB do roku 2025. Najdete ji na této stránce.
Praha 4 - Šeberov
včera
Tomáš Cvejn byl uveden do služby kazatele v Praze – Šeberově
Šeberovský sbor přivítal nového kazatele
Povodně 2024
RCB
před 3 dny
Modleme se za naši zemi
Modleme se za naši zemi a za všechny zasažené povodněmi.
Další novinky
RCB
dnes
Přinášíme Vám vizi Rady CB do roku 2025. Najdete ji na této stránce.
Praha 4 - Šeberov
včera
Šeberovský sbor přivítal nového kazatele
Povodně 2024
RCB
před 3 dny
Modleme se za naši zemi a za všechny zasažené povodněmi.