Vánoční dárky dětem uvězněných rodičů

06. 11. 2012

Děti věznňů nemohou být trestány za chování rodičů.

Mezinárodní vězeňské společenství, o. s. upozorňuje v rámci programu Andělský strom na zapomínané oběti zločinu.

Jsou ve velkém nebezpečí, že se samy dají na dráhu zločinu, opovrhované, ve finanční tísni, špatně přijímané ve školách i místě bydliště. Výkon trestu rodiče dítě silně poškozuje a handicapuje. Je často dlouhodobě odmítané, izolované, a nemilované. Mezinárodní vězeňské společenství chce prolamovat bariéry mimo jiné zasíláním vánočních dárků dětem jménem uvězněného rodiče.

V programu Andělský strom® kupují dobrovolníci vánoční dárky dětem rodičů, kteří se tohoto programu účastní a jsou pro něj pečlivě vybráni. Dobrovolníci dárky zabalí a pošlou do rodiny spolu s dopisem od vězného rodiče. Dárky přinesou důležitou informaci, že tatínek nebo maminka na dítě myslí, má je rád, postrádá je, zejména v emočně vypjatém období Vánoc, kdy přítomnost rodiče chybí nejvíc.

„Pro zdravý vývoj dítěte je zásadní, aby se zachovalo silné citové pouto mezi rodičem a dítětem“ říká Gabriela Kabátová, zakladatelka Mezinárodního vězeňského společenství v ČR „křehké pouto se při výkonu trestu snadno ničí a poškození může být nevratné. Program Andělský strom® je jednou z možných cest důležité pomoci.“

MVS je součásti mezinárodní rodiny Prison Fellowship International, sdružující téměř 125 národních vězeňských organizací. Cílem je mobilizovat a pomáhat křesťanskému společenství při péči o vězně, propuštěné, oběti a jejich rodiny.

Stále je možnost se přihlásit do programu jako dárce pro rok 2012, kontaktujte Mezinárodní vězeňské společenství.

Kontaktní informace: Mezinárodní vězeňské společenství, o. s. Nad Habrovkou 3, 164 00 Praha 6, info@prisonfellowship.cz
www.pfi.org
www.facebook.com/mvscr
tel: 00420/602308210 www.prisonfellowship.cz

Přílohy

 
Církev bratrská. Všechna práva vyhrazena. Informace k vnitřnímu oznamovacímu systému.