Diakonie Církve bratrské přispěla na nákup potravin pro potřebné v Jižním Súdánu

12. 09. 2017

Sbírkové konto Matouš 25 je díky mnoha dárcům aktivní v humanitární pomoci pro Jižní Súdán – oblast Torit. Ke konci června vyhlášený projekt Potraviny pro Jižní Súdán během několika dnů nashromáždil částku více jak 100 tisíc. Díky tomu jsme mohli společně se Spolkem pro Jižní Súdán odeslat potřebnou částku 17.000 dolarů do Ugandy, kde organizace Krmte hladové připravila náklaďák pomoci. Sbírkový projekt pokračuje a již nashromáždil dalších necelých 100 tisíc. Děkujeme všem, kterým nejsou lidé v Toritu lhostejní.
Pokud chcete tento projekt podpořit, potřebné informace naleznete na webových stránkách Diakonie Církve bratrské – ZDE. Pro potvrzení o darech, nás můžete kontaktovat na e-mailové adrese a my vám jej následně zašleme.

Novinky z Jižního Súdánu k 5. září 2017
Do Toritu dorazil náklaďák s kukuřičnou moukou v průběhu srpna a aktuálně lze vyjednat i možnost nákupu rýže, která má vyšší nutriční hodnotu za stejné prostředky jako kukuřičnou mouku, tedy cca 17 tisíc dolarů na kamión pomoci (tj. cca 380-400 tisíc Kč).
Aktuálně je na sbírkovém kontu Diakonie Církve bratrské částka 145.000,- Kč, takže nám do vypravení dalšího kamionu zbývá ještě dost vybrat. Nicméně velmi děkujeme všem, kteří se zapojili, zapojují a zapojí i v budoucnu.
Sbírka pokračuje na stejném účtu se stejným variabilním symbolem 111. Prosím ty, kteří chtějí vystavit potvrzení o daru, ať nám do zpráv pro příjemce napíší svou plnou adresu, případně se nám mohou ozvat na e-mail: diakonie@cb.cz.

Michaela Veselá
ředitelka Diakonie Církve bratrské

(redakčně upraveno)

Fotografie

 
Církev bratrská. Všechna práva vyhrazena. Informace k vnitřnímu oznamovacímu systému.