Pavlův příběh o jeho cestě k Bohu

14. 09. 2017

Již pár let jsem cítil, že v mém životě něco chybí. Hledal jsem návody jak žít, mapy, pravidla, moudrosti. Vyzkoušel jsem Dianetiku, Sylvovu metodu, osobní kouče, vztahové poradenství, přečetl desítky knih od Osha, Deidu, Ruize, Tollehu, Dalajlámu, … vše bylo zajímavé, ale neodpovědělo mi to na vše, co jsem potřeboval, nebyla to moje cesta.

Po několika osobních i pracovních pádech, jsem si řekl, co zkusit hlavní proud? Podíval jsem se na internet, které náboženství je na světě nejrozšířenější, a bylo to Křesťanství a pak Islám. No chtěl jsem si vybírat, ale na Islám tu nejsou moc podmínky, a co jsem se bavil s křesťany, tak prý uznávají i to, že je více cest ke spasení. Tato tolerance se mi líbila. Začal jsem se tedy zabývat myšlenkami křesťanství. Začal jsem s Biblí (mírně ilustrovanou:), křesťanskými filmy a hledal jsem další literaturu a napojení.

Na začátku jsem se bál s touto svojí touhou nějak veřejně vystoupit a přišel mi vhod program HledamBoha.cz, kde bylo možné se prakticky anonymně něco o křesťanství dozvědět, mít k tomu i kouče atp. Kurz jsme dokončili rychle a domluvil jsem se s koučem na setkání. Bylo to fajn, popovídali jsme o Bohu, měl jsem spoustu otázek a získal i dost odpovědí. Nasměroval mě dále na Alfa kurzy, do společenství křesťanů, doporučil literaturu, křesťanskou knihovnu, investoval svůj čas i do pravidelného procházení otázek víry dle metodiky Základy víry, atp.

Dnes (3 měsíce po kurzu) se stále učím milovat Boha celou svou myslí (později i srdcem a duší), jsem napojen na prostředí, které mi v tom pomáhá. Vidím, jak se mi postupně proměňuje život, otevírá se mé zatvrzelé srdce, občas vypadne i nějaký ten malý plod Ducha svatého v podobě milodaru, odmítnutí hříchu, posuzování světa skrz křesťanské hodnoty, dokonce vážně uvažuji o pouti do Santiaga, abych se ztišil a mohl lépe poznat sám sebe a vylepšit svůj vztah s Bohem, atp.

Tedy pokud Vás láká se něco dozvědět o křesťanství, tak HledamBoha.cz je dobrý začátek a kdo ví, jak to s Vámi dopadne:) No cena pro vítěze není špatná, je to věčný život!

Hodně štěstí na Vaší cestě.
Pavel

Fotografie

 
Církev bratrská. Všechna práva vyhrazena. Informace k vnitřnímu oznamovacímu systému.